Thursday, 30 May 2013

Terbang Tinggi-Tinggi dan Terhempas.


Baru ade sparkling dekat muka  dah mula lupa mane letak lutut, mana letak buku lali, Dah pandai ambil kesempatan..Dah mula pandai nak kipas sana sini, Dabik dada bertalu-talu tanpa rasa malu.Tayang muka persis Chihuahua yang merangkak dalam designer clothes tengah-tengah sahara sana, Dah pandai ketatkan muka. Dah pandai buat orang bercakap macam cakap dengan orang bercagu. Dah pandai jadi tukang tunjuk, Dah pandai  bersuara selantangnya mengalahkan speaker segedabaknya..Taring. Tanduk Belang semua dah mula keluar. Kentut yang selama ni berbau Channel No 5 dah semerbak bau bangkai berulat. Cakap yang selama ni dengar rasa tenang dah mula jadi jarum. Setiap patah nyilu sampai ke tulang sumsum. Kau bukan spesis pertama yang aku jumpa ..Cuma tak terjangka...manusia senang berubah..manusia senang hilang tingkah....bila terasa bila berada di tempat yang selesa..lupa segala asal..asal mula...asal mereka asal dgn siapa...tiap ekspresi..tiap gerak geri umpama pokok tumbuh melata sehingga jadi racun yang boleh mematikan urat saraf mata hati dah fikiran...yang lainnya

Tak penat ke berkebun sebegitu rupa....

.Hipokrit.
.Two Face

.Tinggi mendongak
.Hati yang dah bernanah

.Dengki
.Batu api


Permainan dunia manusia ni tak lama kejap...tak takut ke kalau dibayar cash...Nauzubillahi min zalik...*urut dada

Hakikatnya aku penat sebenarnya~~
berbicara melalui mata..tanpa mampu membuka kata~~~


keyoff

2 comments:

  1. Marah nmpk..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. marah jugak la...bila fakta di autakan..haihhh

      Delete