Saturday, 22 January 2011

Laman web/Blog/Facebook kena sekat??



Terkezut jugak la..biler dapar berita..tu pun dari member...haha nampak sangat aku tak peka...busy sket....so aku pegi la google beberapa site yang ade bincang pasal ni


Apapun, kerajaan kini sedang bekerjasama dengan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia serta Majlis Keselamatan Negara akan memantau berjuta laman web / blog setiap hari dan akan menyekat jika didapati melanggar undang-undang.

‘‘Blog-blog yang tidak memberikan manfaat atau pengetahuan kepada rakyat Malaysia terpaksa disekat,” ujar Mohd Ruddin.

Sumber:DKDM/ NORIZAM.COM



dan lepas kecoh pasal Mark Zukerberg nak tutup Facebook..ni pulak dengar kate nak di sekat...erkk kalau betul cadangan Dato'Seri Shahidan Kassim tu alamaknye Facebook da tak boleh nak access kat Malaysia la..huhuhu..


KANGAR, 6 Dis (Bernama) — Anggota Majlis Tertinggi Umno Datuk Seri Dr Shahidan Kassim hari Isnin mencadangkan agar laman sosial facebook disekat jika ia terus menggugat keselamatan negara.

Beliau berkata saranan agar sekatan dikenakan itu ekoran terdapat pengguna yang mengambil kesempatan atas kecanggihan teknologi untuk menghina agama Islam dan pemimpin negara.

“Jika mengancam keselamatan negara dan wujud unsur penghinaan terhadap agama, maka tidak perlu ada facebook,” katanya


Lebih Lanjut di:ar-rifke


___________________________________________________________
Nota Contengan::berite dah lama harini baru post..then Adekah masalah profil google acc aku hilang disebabkan Bloger.com dah kene banned..huhuhu

saya,Yunz

4 comments:

  1. hohohoo..nmpknye malaysianese xdpt le nk facebooking lg..
    hehehehhe..kitorg dk kt cni gk la dpt lg..hhehe.

    ReplyDelete
  2. huhuhu..xder lagi conan edogawa kt fb,,huhuhu

    ReplyDelete
  3. Kayu::yela..yela..sane bolyh kan..huhu
    Bro Fazmys::huhuhu haibaraku juge..ahaks..

    ReplyDelete
  4. fb x kan dittp.kalo x rugi sape yg wt bisnes on9 n sll promote kat fb.hoho

    ReplyDelete